2017-01-31 15:00Pressmeddelande

VI SÖKER IDEELLA LEDARE!

null

INSPIRERA BARNFAMILJER OCH SPRID RÖRELSEGLÄDJE!

Bor du i Haninge, Kungsbacka eller i Helsingborg och vill du vara med och inspirera barnfamiljer till en vardag med mer energi och glädje? På våra familjeaktiviteter behövs engagerade och drivna ideella ledare som vill hjälpa till och göra stor skillnad i andras liv. Vi söker nu efter ledare som brinner för hälsa och vill hjäpa barn och vuxna att hitta glädjen i att vara fysisk aktiv.

Under ett läsår får du som ledare följa familjer och motivera och inspirera dem mot en mer aktiv vardag. Du blir gruppens trygga punkt och tillsammans får ni prova på olika aktiviteter och idrotter med tränare från det lokala föreningslivet. Vi lovar att det du ger i tid och engagemang får du tillbaka 100 gånger i form av energi och glädje från föräldrar och barn. Under våren 2017 kommer vi anordna informationsmöten samt ledarutbildning. 

Läs mer om hur du kan vara med och engagera dig i En Frisk Generation


Om En Frisk Generation

En Frisk Generation är en ideell organisation som bryter trenden med den ojämlika hälsan genom att ge alla familjer möjlighet till en aktiv gemenskap. Vi erbjuder en aktiv fritid för hela familjen där alla får vara med. En Gemenskap som inte baseras på prestation pengar eller färdigheter. Vi gör något konkret genom att två gånger i veckan under ett år erbjuda barn och föräldrar fysisk aktivitet, kunskap om mat och en social gemenskap i närområdet. H.K.H. Prins Daniel är beskyddare av En Frisk Generation och ett forskningsteam från Karolinska Institutet utvärderar effekten av metoden. Barn som deltar i En Frisk Generations program ökar sin fysiska aktivitet tre gånger mer än i jämförande internationella studier. Familjerna ökar sin vardagsmotion och förändrar sina matvanor. De gör mer aktiviteter tillsammans och många upplever också en förbättrad livskvalitet.