2016-09-12 07:00Pressmeddelande

SUCCÉ PÅ IDROTTENS DAG!

null

50 OLIKA PROVA PÅ-AKTIVITETER

Idrottens dag i Hagaparken blev även detta år en succé. För fjärde året i rad fylls parken med engagerade föreningar och tränare för att visa upp sin idrott för barn och ungdomar. I år fanns 50 olika föreningar på plats med prova på-aktiviteter. Förhoppningen med dagen är att barn och ungdomar hittar glädjen till rörelse och finna en väg in i föreningslivet.

Från En Frisk Generation var 145 barn och föräldrar från Haninge på plats och deltog under dagen. Många barn sprang även Prins Daniel lopp.

ÖKA INTRESSET FÖR FYSISK AKTIVITET

Alla chanser att uppmärksamma betydelsen av barn och ungdomsidrott är viktiga. Med idrottsdagen är målet att få fler unga att röra på sig och att bygga ett idrottsintresse genom att erbjuda dem ett stort utbud av idrotter att testa på och ge dem chansen att springa för nöjets skull i Prins Daniels lopp. Alla är vinnare i loppet och alla barn som springer får medalj. Prins Daniel står självklart vid målgången och hjälpter till att hänga på medaljer på barnen.

20160911_111601
img_7784
20160911_091628


Om En Frisk Generation

En Frisk Generation är en ideell organisation som bryter trenden med den ojämlika hälsan genom att ge alla familjer möjlighet till en aktiv gemenskap. Vi erbjuder en aktiv fritid för hela familjen där alla får vara med. En Gemenskap som inte baseras på prestation pengar eller färdigheter. Vi gör något konkret genom att två gånger i veckan under ett år erbjuda barn och föräldrar fysisk aktivitet, kunskap om mat och en social gemenskap i närområdet. H.K.H. Prins Daniel är beskyddare av En Frisk Generation och ett forskningsteam från Karolinska Institutet utvärderar effekten av metoden. Barn som deltar i En Frisk Generations program ökar sin fysiska aktivitet tre gånger mer än i jämförande internationella studier. Familjerna ökar sin vardagsmotion och förändrar sina matvanor. De gör mer aktiviteter tillsammans och många upplever också en förbättrad livskvalitet.