2015-09-01 07:00Pressmeddelande

FAMILJELOPPET I KUNGSBACKA!

null

I lördags, den 29 augusti, samlades drygt 150 springsugna barn och vuxna ute på Tjolöholm för att vara med i Kungsbackas första Familjelopp. Och vilket lopp det blev! Efter en rolig uppvärmning tillsammans med Friskis&Svettis visade vår vän EFG-kaninen vägen runt den 1,5 kilometer långa banan.

Vid målgången fick alla barn ta emot en mycket välförtjänt medalj! Vi i En frisk generation blev så glada över att se hur alla deltagare skrattade tillsammans och peppade varandra igenom loppet. Vårt mål var att vi alla skulle få uppleva hur roligt det är att röra på sig tillsammans. Och med er hjälp uppnådde vi vårt mål!

Vi vill tacka Stadium, Tjolöholms slott, Kungsbacka simsällskap och framförallt alla härliga familjer som var med och sprang. Ni gjorde dagen till en succé!


Om En Frisk Generation

En Frisk Generation är en ideell organisation som bryter trenden med den ojämlika hälsan genom att ge alla familjer möjlighet till en aktiv gemenskap. Vi erbjuder en aktiv fritid för hela familjen där alla får vara med. En Gemenskap som inte baseras på prestation pengar eller färdigheter. Vi gör något konkret genom att två gånger i veckan under ett år erbjuda barn och föräldrar fysisk aktivitet, kunskap om mat och en social gemenskap i närområdet. H.K.H. Prins Daniel är beskyddare av En Frisk Generation och ett forskningsteam från Karolinska Institutet utvärderar effekten av metoden. Barn som deltar i En Frisk Generations program ökar sin fysiska aktivitet tre gånger mer än i jämförande internationella studier. Familjerna ökar sin vardagsmotion och förändrar sina matvanor. De gör mer aktiviteter tillsammans och många upplever också en förbättrad livskvalitet.