2016-05-31 07:00Pressmeddelande

FAMILJELOPPEN GJORDE SUCCÉ!

null

Detta år anordnade vi för tredje året i rad Familjeloppet i Haninge och andra året i Kungsbacka! Både dagarna blev slående succér med ett stort antal deltagande barn och föräldrar i olika åldrar. Det var alltifrån nyfödda i barnvagnar, unga barn, tonåringar, föräldrar till mor och farföräldrar. Till och med två hundar var med och sprang loppet! Familjeloppet är ett lopp för alla – oavsett ålder och träningsform samt att barnvagnar och rullstolar är välkomna! Totalt sprang drygt 700 vuxna och barn Familjeloppet detta år! Vi ser redan fram emot nästa års Familjelopp i alla aktuella kommuner som samarbetar med En frisk generation.


FAMILJELOPPET I KUNGSBACKA 22 MAJ

Denna söndag hade vi perfekta väderförhållande med skön sommarvärme! Vi inledde dagen med en gemensam uppvärming på gräsplan tillsammans med Nordic Wellness Kungsbacka. Efter det gick startskottet för Familjeloppet som var en sträcka på 1,5 km på Tingbergsvallen. Efter loppet var det skönt men en gemensam stretch. När alla hade hämtat sig efter loppet var Tingsbergsvallen full med prova på-aktiviteter! Nordic Wellness visade upp sitt koncept med olika träningspass, Wilnusdansskola fick oss att dansa loss, REAGL Capoeira visade upp sig och fick oss engagerade i deras övningar. På plats var även GF Tempos duktiga gymnastik tjejer och killar som körde sina rafflande uppvisningsprogram. Men populärast denna dagen var utan tvekan våra härliga kaniner


FAMILJELOPPET I HANINGE 28 MAJ

Detta var vårt 3 år som vi anordnar Familjeloppet i Haninge och i år fick vi in rekord många anmälningar på 500 barn och föräldrar! Superkul! Familjerna fyllde snabbt upp området i Rudan och medan de inväntade uppvärmnigen fanns det tid för att spela volleyboll, fotboll och leka i lekparken. När uppvärmningen drog igång, led av Friskis&Svettis, öppnade sig himmlen och vi fick oss en rejäl skur, men vi och deltagarna tog i lite extra för att bli riktigt uppvärmda. Startskottet gick och 500 barn och föräldrar sprang iväg! Vid målgången möttes vi arrangörer av stora leenden och kämparglöd ända in i mål! Barnen fick medaljer och alla fick hämta varsin banan sponsrad av Ica Maxi Haninge, varsin rabattkupong och en vattenflaska sponsrad av Stadium.

Efter loppet sken solen upp och det fanns möjlighet att fortsätta spela beachvolleyboll, spela fotboll med Thomas Isherwood Poppler från Bayern München eller gå på jakt efter seriefigurer i vår Seriefigurjakt! På plats under dagen var även Röda Korset som hade beredskap för eventuella skador samt att de visade hjärt- och lungräddning för vuxna och barn. Ett annat välbesökt bort var Folktandvården som gav ut tandborstar, tandkräm och andra munhygienartiklar. Tack för ert bidrag!

PicMonkey CollagesdcfvPicMonkey Collagesd

PicMonkey Collagebn

PicMonkey Collage


Om En Frisk Generation

En Frisk Generation är en ideell organisation som bryter trenden med den ojämlika hälsan genom att ge alla familjer möjlighet till en aktiv gemenskap. Vi erbjuder en aktiv fritid för hela familjen där alla får vara med. En Gemenskap som inte baseras på prestation pengar eller färdigheter. Vi gör något konkret genom att två gånger i veckan under ett år erbjuda barn och föräldrar fysisk aktivitet, kunskap om mat och en social gemenskap i närområdet. H.K.H. Prins Daniel är beskyddare av En Frisk Generation och ett forskningsteam från Karolinska Institutet utvärderar effekten av metoden. Barn som deltar i En Frisk Generations program ökar sin fysiska aktivitet tre gånger mer än i jämförande internationella studier. Familjerna ökar sin vardagsmotion och förändrar sina matvanor. De gör mer aktiviteter tillsammans och många upplever också en förbättrad livskvalitet.