2018-10-03 09:41Pressmeddelande

En Frisk Generation nominerad till Shine Competition

null

En Frisk Generation är nominerad till innovationspriset Shine Competition. Priset belönar idéer som främjar fysisk aktivitet och god hälsa. En Frisk Generation är en av fem finalisterna som allmänheten röstat fram som ett gott exempel på hur fysisk aktivitet kan motverka psykisk ohälsa.

- Vi är glada över att vara nominerade till Shine Competition. Vi vet att det vi gör är viktigt och att vårt arbete får effekt. Att våra deltagare upplever en högre livskvalitet och större gemenskap, både inom familjen och i närområdet, är förstås något som vi är extra stolta över. Vi hoppas att kunna nå ut till ännu fler familjer, säger Janna Hellerup Ulveslius, ordförande En Frisk Generation. 

Shine Competition är instiftat av nätverket FAHS (Fysisk Aktivitet för Hållbara Samhällen). Allmänheten röstar fram vinnaren och omröstningen sker mellan den 1 oktober och 1 november. http://kunskapsbanken.shinecompetition.se/detail/117
Shine Competition delas ut på konferensen Fysisk Aktivitet och Hälsa i Umeå den 7 november.


Om En Frisk Generation

En Frisk Generation är en ideell organisation som bryter trenden med den ojämlika hälsan genom att ge alla familjer möjlighet till en aktiv gemenskap. Vi erbjuder en aktiv fritid för hela familjen där alla får vara med. En Gemenskap som inte baseras på prestation pengar eller färdigheter. Vi gör något konkret genom att två gånger i veckan under ett år erbjuda barn och föräldrar fysisk aktivitet, kunskap om mat och en social gemenskap i närområdet. H.K.H. Prins Daniel är beskyddare av En Frisk Generation och ett forskningsteam från Karolinska Institutet utvärderar effekten av metoden. Barn som deltar i En Frisk Generations program ökar sin fysiska aktivitet tre gånger mer än i jämförande internationella studier. Familjerna ökar sin vardagsmotion och förändrar sina matvanor. De gör mer aktiviteter tillsammans och många upplever också en förbättrad livskvalitet.