2015-12-31 07:00Pressmeddelande

EN FRISK GENERATION 2015!

null

Ett helt år till har flugit förbi och En frisk generation blir större och större vilket vi tycker är fantastiskt! Detta har varit ett mycket lärorikt och händelsefullt år och vi ser fram emot höstens utmaningar och event!

LÄS HELA ÅRSBERÄTTELSEN HÄR!

SIFFROR FRÅN 2015

- Vi anordnat totalt 658 familjeaktiviteterr i Södertälje, Haninge och Kungsbacka kommun.
- Totalt har 171 familjer deltagit på våra aktiviteter, vilket sammanlagt blir 676 medlemmar under 2015.

KAROLINSKA INSTITUTET HAR PÅBÖRJAT UTVÄRDERINGEN

Under vårterminen påbörjade professor Mai-Lis Hellénius och doktorand Frida Losell från Karolinska Institutet utvärderingen av En frisk generation. De ska under en period på 4 år se om medlemmarnas hälsa påverkas i positiv bemärkelse genom att ta del av En frisk generations familjeaktiviteter. Under början på hösten utförde Ipsos fokusgrupper och djupintervjuer på deltagare, rektorer och kommunpolitiker.

Läs mer om utvärderingen av En frisk generation

EN FRISK GENERATION STARTAR I HELSINGBORG!

En av de stora nyheterna denna höst är att Helsingborg kommun kommer att starta implementeringen av En frisk generation under vårterminen 2016. Vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete och att arbeta tillsammans för att Sverige ska ha världens friskaste barn!

Stiftelse ska hjälpa Helsingborgsfamiljer till en hälsosam livsstil

FANTASTISKT SAMARBETE MED LOKALA FÖRENINGAR

Tack alla duktiga ledare och tränare från alla frilufts- och idrottsföreningar som samarbetar med oss. Ni bidrar till rörelseglädje och inspirerar barn och vuxna till en hälsosam livsstil. Detta år har vi provat på ett brett spann av olika aktiviteter och vi ser fram emot ett fortsatt givande samarbete även 2016.


Om En Frisk Generation

En Frisk Generation är en ideell organisation som bryter trenden med den ojämlika hälsan genom att ge alla familjer möjlighet till en aktiv gemenskap. Vi erbjuder en aktiv fritid för hela familjen där alla får vara med. En Gemenskap som inte baseras på prestation pengar eller färdigheter. Vi gör något konkret genom att två gånger i veckan under ett år erbjuda barn och föräldrar fysisk aktivitet, kunskap om mat och en social gemenskap i närområdet. H.K.H. Prins Daniel är beskyddare av En Frisk Generation och ett forskningsteam från Karolinska Institutet utvärderar effekten av metoden. Barn som deltar i En Frisk Generations program ökar sin fysiska aktivitet tre gånger mer än i jämförande internationella studier. Familjerna ökar sin vardagsmotion och förändrar sina matvanor. De gör mer aktiviteter tillsammans och många upplever också en förbättrad livskvalitet.