2022-10-29 05:15Pressmeddelande

Artisten Maria Sur besöker En Frisk Generation i Järva

Maria Sur hoppar bredvid En Frisk Generations flaggaMaria Sur, artist

Idag, lördag, besöker artisten Maria Sur Tensta i samband med En Frisk Generations Familjelopp. Maria Sur kommer att delta på uppvärmningen inför loppet för att få igång stora och små innan starten. 

Maria samarbetar med En Frisk Generation och hennes låt "That's The Way" är ett resultat av det samarbetet.

Om varför Maria har valt att samarbeta med En frisk Generation säger hon - En Frisk Generation gör skillnad på riktigt. Att skapa sammanhang där alla kan vara med och där rörelse och gemenskap är i fokus, inte prestation, tror jag är viktigt för barn och unga idag. I deras familjeaktiviteter kan lföräldrar och barn lära känna och träffa andra som är i samma situation som en själv. Det blir en fristad för många. Jag vet också hur mycket det betyder att känna sig välkommen och att få röra på sig tillsammans, när mycket annat känns svårt. En Frisk Generation skapar den möjligheten.

Familjeloppet arrangeras av En Frisk Generation ihop med Kista SC och är ett gratis lopp för stora och små där alla kan vara med. Deltagarna springer, går eller rullar 1,3 km och alla barn som deltar får medalj. Arrangemanget startar kl.13.00 lördag 29/11 i Spånga By Parklek. Startskottet går 14.00.

Information om loppet: 
Michelle Nyström 070-681 93 00 / Menel Zgoura 076-777 74 67
Information om Maria Sur:
My Söderholm 076-851 51 77Om En Frisk Generation

En Frisk Generation är en ideell organisation som bryter trenden med den ojämlika hälsan genom att ge alla familjer möjlighet till en aktiv gemenskap. Vi erbjuder en aktiv fritid för hela familjen där alla får vara med. En Gemenskap som inte baseras på prestation pengar eller färdigheter. Vi gör något konkret genom att två gånger i veckan under ett år erbjuda barn och föräldrar fysisk aktivitet, kunskap om mat och en social gemenskap i närområdet. H.K.H. Prins Daniel är beskyddare av En Frisk Generation och ett forskningsteam från Karolinska Institutet utvärderar effekten av metoden. Barn som deltar i En Frisk Generations program ökar sin fysiska aktivitet tre gånger mer än i jämförande internationella studier. Familjerna ökar sin vardagsmotion och förändrar sina matvanor. De gör mer aktiviteter tillsammans och många upplever också en förbättrad livskvalitet.