2018-04-27 15:29Nyheter

Vill du bli ideell ledare?

null

Brinner du för hälsa och vill göra en insats i andras liv? En Frisk Generation startar upp verksamhet i flera nya områden och söker personer som vill engagera sig för att Sverige ska ha världens friskaste barn.

Bor du nära Haninge, Upplands Väsby, Kungsbacka eller kanske i Helsingborg? Vi söker just nu drivna ideella ledare till våra befintliga verksamheter samtidigt som vi växer och blir större.
Vi har precis startat upp i Ockelbo och Bollnäs och till hösten är det dags för Västra Hisingen i Göteborg samt Rågsved, Östberga och Fisksätra utanför Stockholm.

Som ideell ledare så är du med och inspirerar barnfamiljer till en vardag med mer energi och glädje. Under ett år får du följa med och stötta barnfamiljer till en mer aktiv och hälsosam livsstil.

Gruppaktiviteter för hela familjen
En Frisk Generation arbetar med familjebaserade gruppaktiviteter och tillsammans med det kommuner, det lokala föreningslivet och näringslivet erbjuder vi familjer möjligheten att testa på massor av idrotts- och friluftsaktiviteter. Alla aktiviteter avslutas med gemensam middag och samtal om vad som behövs för att leva ett mer hälsosamt liv.

Mycket energi och glädje utlovas samtidigt du gör en insats för barn och familjer genom att träffa dom 1-2 gånger i veckan på fartfyllda pass. Av En Frisk Generation får du den utbildning du behöver för att kunna vara med och inspirera till en sundare livsstil, samtidigt som du själv ökar pulsen. 

På enfriskgeneration.se kan du redan nu ansöka eller lämna en intresseanmälan om du vill ha mer information.


Om En Frisk Generation

En Frisk Generation är en ideell organisation som bryter trenden med den ojämlika hälsan genom att ge alla familjer möjlighet till en aktiv gemenskap. Vi erbjuder en aktiv fritid för hela familjen där alla får vara med. En Gemenskap som inte baseras på prestation pengar eller färdigheter. Vi gör något konkret genom att två gånger i veckan under ett år erbjuda barn och föräldrar fysisk aktivitet, kunskap om mat och en social gemenskap i närområdet. H.K.H. Prins Daniel är beskyddare av En Frisk Generation och ett forskningsteam från Karolinska Institutet utvärderar effekten av metoden. Barn som deltar i En Frisk Generations program ökar sin fysiska aktivitet tre gånger mer än i jämförande internationella studier. Familjerna ökar sin vardagsmotion och förändrar sina matvanor. De gör mer aktiviteter tillsammans och många upplever också en förbättrad livskvalitet.