2015-10-02 07:00Nyheter

H.K.H. PRINS DANIEL BESÖKER VERKSAMHETEN!

null

I onsdags 30 september fick En frisk generation besök av vår beskyddare Prins Daniel! Jordbro Taikwandoklubb höll i dagens pass och många av deltagare var ivriga att köra igång. Prins Daniel inledde med att bara titta på men kunde sen inte hålla sig från att själv vara med på övningarna och sparrade bland annat med Stefan Gahnberg.

Vi uppskattar verkligen när H.K.H. Prins Daniel kommer ut på våra aktiviteter och träffar våra deltagare och ser verksamheten på nära håll. Efter passet åt prinsen mat tillsammans med familjerna i skolans matsal. Tack igen för ett fint besök, hoppas vi ses snart igen!

 Läs artikel från kungahuset.se


Om En Frisk Generation

En Frisk Generation är en ideell organisation som bryter trenden med den ojämlika hälsan genom att ge alla familjer möjlighet till en aktiv gemenskap. Vi erbjuder en aktiv fritid för hela familjen där alla får vara med. En Gemenskap som inte baseras på prestation pengar eller färdigheter. Vi gör något konkret genom att två gånger i veckan under ett år erbjuda barn och föräldrar fysisk aktivitet, kunskap om mat och en social gemenskap i närområdet. H.K.H. Prins Daniel är beskyddare av En Frisk Generation och ett forskningsteam från Karolinska Institutet utvärderar effekten av metoden. Barn som deltar i En Frisk Generations program ökar sin fysiska aktivitet tre gånger mer än i jämförande internationella studier. Familjerna ökar sin vardagsmotion och förändrar sina matvanor. De gör mer aktiviteter tillsammans och många upplever också en förbättrad livskvalitet.