2017-03-13 08:48Nyheter

De vill inspirera barn till att bli starka och friska individer

null

En Frisk Generation lanserar från och med nu och en månad framåt sina nya ambassadörer. De ska inspirera och motivera barnfamiljer till ett mer aktivt och hälsosamt liv. Med egen erfarenhet och kompetens inom områden som idrott, motion, friluftsliv och kost ska ambassadörerna bidra till En Frisk Generations vision – Att Sverige ska ha världens friskaste barn. Först ut är Patricia Axling.

Från och med idag, måndag 13 mars kommer En Frisk Generation att presentera sina nyrekryterade ambassadörer. Ambassadörerna är själva aktiva inom något av de områden som organisationen arbetar med och ska hjälpa familjerna som deltar i En Frisk Generation att hitta motivationen och verktyg för att minska stillasittandet och skapa nya och mer hälsosamma vanor. Organisationens ledord är glädje, energi, gemenskap och på riktigt - värdeord som alla återspeglas i ambassadörerna.

Under en vecka kommer ni att få lära känna var och en av ambassadörerna och först ut är Patricia Axling, 2016 års världsmästare och nybliven svensk mästare i Thaiboxning.

Patricia är oerhört målmedveten och tappar aldrig träningsglädjen ur sikte, trots intensiva träningsperioder. Hon utstrålar självförtroende och närvaro med en stor dos ödmjukhet i både med- och motgångar.

Patricias förhoppning är att hon med sitt ambassadörskap ska kunna förmedla ett budskap att allt går om man vill och att det är viktigt att tro på sig själv.

En Frisk Generation är stolta och glada över att Patricia vill vara en del av vårt viktiga arbete.

Läs mer om Patricia Axling på En Frisk Generations Instagram och på  enfriskgeneration.se


Om En Frisk Generation

En Frisk Generation är en ideell organisation som bryter trenden med den ojämlika hälsan genom att ge alla familjer möjlighet till en aktiv gemenskap. Vi erbjuder en aktiv fritid för hela familjen där alla får vara med. En Gemenskap som inte baseras på prestation pengar eller färdigheter. Vi gör något konkret genom att två gånger i veckan under ett år erbjuda barn och föräldrar fysisk aktivitet, kunskap om mat och en social gemenskap i närområdet. H.K.H. Prins Daniel är beskyddare av En Frisk Generation och ett forskningsteam från Karolinska Institutet utvärderar effekten av metoden. Barn som deltar i En Frisk Generations program ökar sin fysiska aktivitet tre gånger mer än i jämförande internationella studier. Familjerna ökar sin vardagsmotion och förändrar sina matvanor. De gör mer aktiviteter tillsammans och många upplever också en förbättrad livskvalitet.