2018-04-30 07:52Nyheter

Dags för årets Familjelopp!

null

Nu är det dags att anmäla sig till En Frisk Generations Familjelopp i Haninge, Upplands Väsby och Kungsbacka. Loppet är kostnadsfritt och passar för hela familjen.

Efter förra årets stora uppslutning räknar vi i år med att ännu fler glada barnfamiljer dyker upp och springer med oss.

Först ut är Haninge som kommer rivstarta den kommande sommaren med hjälp av Ica Maxi, Fryshuset och Jordbro IF på Rudans Friluftsområde. Slingan kommer vara 2,3 km och efteråt bjuds det på korv med bröd.

Andra loppet kommer ske i Upplands Väsby i samband med Smedbydagen där det kommer finnas aktiviteter och spännande saker som händer i området.

I Kungsbacka kommer loppet i år att starta vid centrala Kungsbacka Torg och banan är ny för i år.

Alla är välkomna att delta på En Frisk Generations Familjelopp, hälsa är till för alla! Andra år har vi både haft hundar, barnvagnar och rullstolar som deltagit. Välj själv om du vill springa eller gå slingan.

Familjeloppet kommer att vara i Haninge 19 maj, Upplands Väsby 2 juni och i
Kungsbacka 9 juni.

Mer information och anmälan till loppen görs på enfriskgeneration.se


Om En Frisk Generation

En Frisk Generation är en ideell organisation som bryter trenden med den ojämlika hälsan genom att ge alla familjer möjlighet till en aktiv gemenskap. Vi erbjuder en aktiv fritid för hela familjen där alla får vara med. En Gemenskap som inte baseras på prestation pengar eller färdigheter. Vi gör något konkret genom att två gånger i veckan under ett år erbjuda barn och föräldrar fysisk aktivitet, kunskap om mat och en social gemenskap i närområdet. H.K.H. Prins Daniel är beskyddare av En Frisk Generation och ett forskningsteam från Karolinska Institutet utvärderar effekten av metoden. Barn som deltar i En Frisk Generations program ökar sin fysiska aktivitet tre gånger mer än i jämförande internationella studier. Familjerna ökar sin vardagsmotion och förändrar sina matvanor. De gör mer aktiviteter tillsammans och många upplever också en förbättrad livskvalitet.