2018-09-12 11:55Nyheter

Äventyr med Oskar Kihlborg på Pep-dag i Hagaparken

null

Den 16 september, kl: 11.00-15.00, kan man träffa äventyraren Oskar Kihlborg i Hagaparken, Stockholm. Oskar har bestigit Mount Everest, världens högsta berg, deltagit i fem Himalayaexpeditioner och slagit världsrekord i segling över Atlanten. En Frisk Generation fick en pratstund med Oskar.

Oskar du är ju en av våra ambassadörer men främst en väldigt modig äventyrare. 
Vad kan man göra om man vill bli lite modigare?
- Ta ett steg i taget. Dela upp utmaningen i små delar. Om du t.ex. vill åka longboard från Stockholm till Göteborg, så börja med en tur runt kvarteret. Och från det kvarteret till nästa, och nästa och nästa. Efter några dagar så ... vips, så är du i Göteborg! Äventyra med någon som du tycker om! Ofta blir man mer modig och dessutom har man roligare.

Om man är lite bekväm och tycker att det känns jobbigt att göra något alls. Hur börjar man?
- Tänk inte så mycket utan gör bara. Ibland blir det inte som man planerat men då har man lärt sig något ändå. Vi gör alla misstag, det är mänskligt. Om vi förväntar oss att allt ska bli perfekt eller att det alltid ska gå som vi vill, så är det förstås lättare att låta bli. Så ut och gör! Det brukar bli bra i slutänden.

På Pep-dag kan man testa dans, naturhinderbana, bordtennis, yoga, parkour, boxning och mycket, mycket mer. Vad få man göra med dig?

- Man vet aldrig vad som händer! Annars är det ju inget äventyr!

Förutom äventyr med Oskar kan man gå på seriefigursjakt med En Frisk Generation och vinna priser som delas ut av H.K.H Prins Daniel. 

Pep Dag i Hagaparken anordnas av AIK Friidrott, Djurgårdsförvaltningen – Kungliga Hovstaterna, Kronprinsessparets Stiftelse - Generation Pep och Solna Stad. Syftet är att ge barn och unga möjlighet att uppleva rörelseglädje i olika former, allt ifrån dans, lek, friluftsliv och idrott, samt att få kunskap om rörelse och kost.


Om En Frisk Generation

En Frisk Generation är en ideell organisation som bryter trenden med den ojämlika hälsan genom att ge alla familjer möjlighet till en aktiv gemenskap. Vi erbjuder en aktiv fritid för hela familjen där alla får vara med. En Gemenskap som inte baseras på prestation pengar eller färdigheter. Vi gör något konkret genom att två gånger i veckan under ett år erbjuda barn och föräldrar fysisk aktivitet, kunskap om mat och en social gemenskap i närområdet. H.K.H. Prins Daniel är beskyddare av En Frisk Generation och ett forskningsteam från Karolinska Institutet utvärderar effekten av metoden. Barn som deltar i En Frisk Generations program ökar sin fysiska aktivitet tre gånger mer än i jämförande internationella studier. Familjerna ökar sin vardagsmotion och förändrar sina matvanor. De gör mer aktiviteter tillsammans och många upplever också en förbättrad livskvalitet.